Bærnes og urternes vej til en nydelse

Llikør aktige bjeeker og urte sorbet is

Likør agtige Bjesker:

Her i huset er vi to personer, den ene er til det søde og den anden til det lidt mere sure.

Derfor prøvede jeg at lave bjeskerne lidt mere søde(t).

Jeg elsker at sylte min frugte ude fra haven og der fik jeg ideen til disse sødbjesker.

 

Jordbær – Hindbær – Solbær – Brombær – Stikkelsbær M.M.

Jeg bruger fremgangs måden til rå syltning.

1 Kg. Bær og 500 g  Økologisk Rørsukker, det lader jeg stå til alt sukkeret er smeltet og frugterne næsten er indtøret, hvorpå jeg hælder saften på flaske: d.v.s.  En ½ flaske saft og en½ flaske alkohol og lader det stå ca. 14 dage for at lagre.

 

De folk som kommer her i huset er meget begejstret for disse Bjesker.

Prøv at lave aliancer af bær, d.v.s. at du blander bær sammen.
 

 

NB. Du kan bruge alle saftholdige bær.




Urtesorbet Is

Persille Sorbet.

Bruges til deserter og mellem ret.

Ca. 1 L. Sorbet.

4 dl. Persilleudtræk

4 dl. Vand

Saft og skal af en lime

4 Psteuriseredeæggehvider

2 spsk. Rørsukker

Tilberedning i ismaskine ca. 50 min.

Persilleekstrakten, Vand, Limesaft og revet limeskal blandes sammen, og køres på ismaskine til den er er halvfrossen så tilsættes de sukker stiftpiskede hvider og køre færdig, hvorpå sorbeten hældes i forme eller en spand og sættes i fryseren til den skal bruges


 

Persilleudtræk:

½ kg. Sukker

½ L. Vand

stænglerne med bladene på


90 g rippet persille  

Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca. 15 min. Hvorpå der kommes den skyllede persillekviste i og gives et opkog,si persille stokkene fra, læg låg på og lad det køle ned, sættes i køleskab til det skal bruges. Kom den ribbede persillen i sorbeten, det ser pænt ud og smager godt.

 

Tips. Når jeg serverer sorbeten mellem fisken og stegen ” for at newtraliseret smagsløgne” , kugler jeg sorbeten op i et 5 cl. Glas ”Svinger” på fod, og stiller glas og serbet i fryseren til jeg skal serverer den ” det kolde glas holder på kulden så sorbeten ikke smelter så let” samt at det materede glas ser festlig ud.


 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.07 | 19:35

Hej Pernille, Jeg må være dig svar skyldihæ, det skal nok være nofle af de krydderurter som vokser lokalt og så honning, det er mit bud. Hilsen Jørgen

...
16.07 | 16:29

Kan du ikke sælge en bjesken eller komme med en opskrift , der minder om bindeballe bjesken?

...
29.11 | 22:06

Hej igen.
Har du en e-mail adresse jeg kan
Skrive til?
Du må meget gerne skrive til mig
På min e-mail Ang mit første spørgsmål til dig.
Thomas

...
29.11 | 22:03

Hej
imponerende samling.
Jeg kan slet ikke vælge hvilken en jeg skal lave
Hvilken 3 opskrifter syntes du bedst om??
Så kan jeg vælge imellem dem?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE