Likør agtige Bjesker:
Her i huset er vi to personer, den ene er til det søde og den anden til det lidt mere sure.
Derfor prøvede jeg at lave bjeskerne lidt mere søde(t).
Jeg elsker at sylte min frugte ude fra haven og der fik jeg ideen til disse sødbjesker.
Jordbær – Hindbær – Solbær – Brombær – Stikkelsbær M.M.
Jeg bruger fremgangs måden til rå syltning.
1 Kg. Bær og 500 g Økologisk Rørsukker, det lader jeg stå til alt sukkeret er smeltet og frugterne næsten er indtøret, hvorpå jeg hælder saften på flaske: d.v.s. En ½ flaske saft og en½ flaske alkohol og lader det stå ca. 14 dage for at lagre.
De folk som kommer her i huset er meget begejstret for disse Bjesker.
Prøv at lave aliancer af bær, d.v.s. at du blander bær sammen.
NB. Du kan bruge alle saftholdige bær.
Urtesorbet Is
Persille Sorbet.
Bruges til deserter og mellem ret.
Ca. 1 L. Sorbet.
4 dl. Persilleudtræk
4 dl. Vand
Saft og skal af en lime
4 Psteuriseredeæggehvider
2 spsk. Rørsukker
Tilberedning i ismaskine ca. 50 min.
Persilleekstrakten, Vand, Limesaft og revet limeskal blandes sammen, og køres på ismaskine til den er er halvfrossen så tilsættes de sukker stiftpiskede hvider og køre færdig, hvorpå sorbeten hældes i forme eller en spand og sættes i fryseren til den skal bruges
Persilleudtræk:
½ kg. Sukker
½ L. Vand
stænglerne med bladene på
90 g rippet persille
Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca. 15 min. Hvorpå der kommes den skyllede persillekviste i og gives et opkog,si persille stokkene fra, læg låg på og lad det køle ned, sættes i køleskab til det skal bruges. Kom den ribbede persillen i sorbeten, det ser pænt ud og smager godt.
Tips. Når jeg serverer sorbeten mellem fisken og stegen ” for at newtraliseret smagsløgne” , kugler jeg sorbeten op i et 5 cl. Glas ”Svinger” på fod, og stiller glas og serbet i fryseren til jeg skal serverer den ” det kolde glas holder på kulden så sorbeten ikke smelter så let” samt at det materede glas ser festlig ud.