Min Store lidenskab pt.
Er Italiensk Citrusfrugt m.m. Cello og Portogitisk Licoro
Italiensk Limoncello 2½ l.
Ingredienser.
1. L 95% alkohol
10 stk. store Citroner
1½. L. vand
1½ Kg. Sukker
vask citronerne i varmt vand for at fjerne pesticider eller voks tør citronerne, ved hjælp af en kartoffelskræller og skræl kun det guleskal af og læg skrællerne i en beholder til ca 5 l ,tilsæt 95% alkohol, dæk til og lad stå i 7 dage, bruges vodka, skal det stå i 6-7 uger og trække, ryst eller kør rundt 1 gang dagligt, efter 8 dagen/ 7uge sies skrællerne fra.
Bacis Simpel Sirup/Sukkerlage.
I en gryde koges vand og sukker, lad det simre i 15 min. Lad sukkerlagen afkøle - sukkerlagen kan koges dagen i forvejen - bland sukkerlage og essens sammen og lad hvile en ugestid.
Tips.
Du kan bruge alle Critusfrugter, Bær og frugter, brug samme opskrift.
Nb. Jeg har selv lige nu i gang: Appelsin, Grapefrugt, citron og Annas.
PS. Annasen skrælles køres på en pålægsmaskine "5mm"/skæres i tynde skiver.
Prøv det
Potuguese Licoro.
Brug en så høj % chokolade som muligt.
Ingredienser:
1.L. Whisky
½. Citron
1. Kg. Sukker
1.L. Sødmælk
Ca. 30 g. Chokolade
2. stk. flækkede Vanilliestænger
Det hele blandes sammen i en 5.L. beholder, der omrøres et par gange dagligt i 10 dage, efter 10'ende dagen, sies indholdet i gennem en hårsi og siden gennem et kaffefilter og skift filter efter behov.
En klar gul væske vil være resultatet. Er drikkeklar nu
Skål
Min vurdering: smager som baily, men den er klar og gullig.
2015 's store dille i Bjesker.
Frugt og Ingefærd.
Tag 500 g frugt " gerne fra fryseren" af sommerens bær/frugt og sæt det på glas med 1½ dl. sukker og 1 stk frisk chillifrugt, hæld vodka/Skagen snaps på, lad trække 4 uger - ryst glasset med jævne mellem rum, så sukkeret smelter.
Jeg har brugt frossene:
Jordbær, Hindbær, Solbær, Blåbær, Stikkelsbær og æbler.
Hvis du er lige så heldig at have jordbær i haven helt frem til frosten tager dem, så skulle du prøve at plukke de umodne " gule" jordbær og lave denne Ingefærd bjesk.
God fornøjelse