Månedens Bjesk og Nyehedder
Giftblanderens hobbyrum
Velkommen til vores hjemmeside
   
    Min Store lidenskab pt.

Er Italiensk Citrusfrugt m.m. Cello og Portogitisk Licoro

Italiensk Limoncello 2½ l.

Ingredienser.
1. L 95% alkohol
10 stk. store Citroner
1½. L. vand
1½ Kg. Sukker

vask citronerne i varmt vand for at fjerne pesticider eller voks tør citronerne, ved hjælp af en kartoffelskræller og skræl kun det guleskal af og læg skrællerne i en beholder til ca 5 l ,tilsæt 95% alkohol, dæk til og lad stå i 7 dage, bruges vodka, skal det stå i 6-7 uger og trække, ryst eller kør rundt 1 gang dagligt, efter 8 dagen/ 7uge sies skrællerne fra.

Bacis Simpel Sirup/Sukkerlage.
I en gryde  koges vand og sukker, lad det simre i 15 min. Lad sukkerlagen afkøle - sukkerlagen kan koges dagen i forvejen - bland sukkerlage og essens sammen og lad hvile en ugestid.

Tips.
Du kan bruge alle Critusfrugter, Bær og frugter, brug samme opskrift.

Nb. Jeg har selv lige nu i gang: Appelsin, Grapefrugt, citron og Annas.
PS. Annasen skrælles køres på en pålægsmaskine "5mm"/skæres i tynde skiver.

Prøv det    


Potuguese Licoro.

Brug en så høj % chokolade som muligt.

Ingredienser:
1.L. Whisky
½. Citron
1. Kg. Sukker
1.L. Sødmælk
Ca. 30 g. Chokolade
2. stk. flækkede Vanilliestænger 


Det hele blandes sammen i en 5.L. beholder, der omrøres et par gange dagligt i 10 dage, efter 10'ende dagen, sies indholdet i gennem en hårsi og siden gennem et kaffefilter og skift filter efter behov.
En klar gul væske vil være resultatet. Er drikkeklar nu

Skål


Min vurdering: smager som baily, men den er klar og gullig.









   
2015 's store dille i Bjesker.
   
Frugt og Ingefærd.
   
Tag 500 g frugt " gerne fra fryseren" af sommerens bær/frugt og sæt det på glas med 1½ dl. sukker og 1 stk frisk chillifrugt, hæld vodka/Skagen snaps på, lad trække 4 uger - ryst glasset med jævne mellem rum, så sukkeret smelter.
Jeg har brugt frossene:
Jordbær, Hindbær, Solbær, Blåbær, Stikkelsbær og  æbler.
Hvis du er lige så heldig at have jordbær i haven helt frem til frosten tager dem, så skulle du prøve at plukke de umodne " gule" jordbær og lave denne Ingefærd bjesk.

God fornøjelse
 


   

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.07 | 19:35

Hej Pernille, Jeg må være dig svar skyldihæ, det skal nok være nofle af de krydderurter som vokser lokalt og så honning, det er mit bud. Hilsen Jørgen

...
16.07 | 16:29

Kan du ikke sælge en bjesken eller komme med en opskrift , der minder om bindeballe bjesken?

...
29.11 | 22:06

Hej igen.
Har du en e-mail adresse jeg kan
Skrive til?
Du må meget gerne skrive til mig
På min e-mail Ang mit første spørgsmål til dig.
Thomas

...
29.11 | 22:03

Hej
imponerende samling.
Jeg kan slet ikke vælge hvilken en jeg skal lave
Hvilken 3 opskrifter syntes du bedst om??
Så kan jeg vælge imellem dem?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE