Opskrifter/Recepter for Festmenuer

Persille Sorbet.

Bruges til deserter og mellem ret.

Ca. 1 L. Sorbet.

4 dl. Persilleudtræk

4 dl. Vand

Saft og skal af en lime

2 spsk. Rørsukker

Tilberedning i ismaskine ca. 50 min.

Persilleekstrakten, Vand, Limesaft og revet limeskal blandes sammen, æggehviderne piskes stive med rørsukkeret derpå vendes i persille / lime blandingen.

Køres på ismaskinen til en passende kosistens og kommes i fryseren til den skal bruges.

 

Persilleudtræk:

½ kg. Sukker

½ L. Vand

90 g rippet persille

Bring vand og sukker i kog og lad det koge i ca 5 min. Hvorpå der kommes den ribbet persille i og gives et opkog, læg låg på og lad det køle ned, sættes i køleskab til det skal bruges. Behold persillen i sorbeten, det ser pænt ud og smager godt.

 

Tips. Når jeg serverer sorbeten mellem fisken og stegen ” for at newtraliseret smagsløgne” , kugler jeg sorbeten op i et 5 cl. Glas ”Svinger” på fod, og stiller glas og serbet i fryseren til jeg skal serverer den ” det kolde glas holder på kulden så sorbeten ikke smelter så let” samt at det materede glas ser festlig ud.

 

IB s Sild:

4 store krydder/Sherry sildefiler " jeg bruger gerne #sildebiderne# dem i de hvide spande"

150 g Tomatketchup

150 g Syltede Agurker i tern

150 g Syltede Rødbeder i tern

150 g Løg i tern

150 g Sukker

150 g Eddike

150 g Olie

1 kop ca. 1½ dl = ca. 150 g

Telberedning:

Olie, eddike, tomatketchup og sukker samt salt og peber røres sammen til en lage hvor grønsagerne som er snittet i ter #1x1# blandes i, sildefilerne skæres i passende stykker og tilsættes, hviler en uge.

Tilbehør: Krydderurtebjeskens jule bjesk.

 

Stegtesild med krydderurter

6 stk sildefiler # gerne fra fryseboxen #',finnerne klippes af filerne og vendes i fuldkornsmel # gerne: rug, durum eller spalt # med salt og peber, steges lysebrune i smøret og  olien.

 

Eddikelage:

2oo g Sukker,

4 dl. Edike

1 stort løg skåret i ringe

8 stk. Peberkorn

20 stk. Rosenpeberkorn

8 stk. Enebær

8 stk.Kryddernilliker

3 store stk. Laurbærblade

2 stk. Stjerneanis

Smør og Olie til at stege i.

Tilberedning:

Eddikelage.

Bland alle krydderierne og løgne i en gryde og kog dem i et par minutter.

Kom de stegtesildefiler i en stor skål og hæld eddikelagen over, lad den trække til næste dag.

Tilbehør: Krydderurtebjeskens Revling Bjesk.

 

NB. Prøv også Pouls Bornholmske stegte saltsild med bløde løg.

Tilberedning:

Klip finnerne af filerne og vend dem i mel med salt og peber, steg dem lysebrune i smør og steg løgne bløde i det fedtstof hvor sildene er stegt i.

Tilbehør: Krydderurtebjeskens Enebær Bjesk.

 

 

Vildt Terrine

opskrifterne er på vej

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.07 | 19:35

Hej Pernille, Jeg må være dig svar skyldihæ, det skal nok være nofle af de krydderurter som vokser lokalt og så honning, det er mit bud. Hilsen Jørgen

...
16.07 | 16:29

Kan du ikke sælge en bjesken eller komme med en opskrift , der minder om bindeballe bjesken?

...
29.11 | 22:06

Hej igen.
Har du en e-mail adresse jeg kan
Skrive til?
Du må meget gerne skrive til mig
På min e-mail Ang mit første spørgsmål til dig.
Thomas

...
29.11 | 22:03

Hej
imponerende samling.
Jeg kan slet ikke vælge hvilken en jeg skal lave
Hvilken 3 opskrifter syntes du bedst om??
Så kan jeg vælge imellem dem?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE